Hírek

Kristinus borvacsora a Jardinette-ben

Dátum: 2017. október 31.
Kedves Vendégeink! Folytatjuk a borvacsora sorozatunkat. Maradunk a Balaton déli oldalán a Kristinus Borbirtokkal. Kéthelyen a borkészítés háromszáz éves hagyományra tekinthet vissza. A borokat kézzel szedett, kíméletesen feldolgozott szőlőszemekből, az erjesztést évről évre dokumentálva készítik. Prémium boraikat magyar tölgyfahordókban tárolják, hogy tökéletességükben kerülhessenek a palackokba. Bővebben ...
SZÍNÉSZBÜFÉ, azaz gasztronómiai kalandozások Jakupcsek Gabriellával – mai Séfünk: Laár András!

Dátum: 2017. október 30.
Új, egyedi sorozatot indítunk a Jardinette-ben. A „színészbüfé” egy zárt világ, ahová eddig csak a művészek léphettek be. Jakupcsek Gabriella és vendége egy kötetlen beszélgetés erejéig elvisz minket a kulisszák mögé, ahol betekinthetünk vendégeink hétköznapjaiba a gasztronómia által. Minden alkalommal vendégünk lesz a „Séf”, akinek kedvenc menüsorát az este folyamán meg lehet kóstolni. Bővebben ...
November 3-tól Márton napok a Jardinette-ben!

Dátum: 2017. október 29.
November 3-tól itt a várva várt libaőrület. Éttermünkben újra megrendezzük a Márton-napokat, a Jardinette talán leginkább kedvelt és várva várt Konyhafőnök ajánlatát.  Bővebben ...
Best of Jazz & Pop’n Rock Szilveszter ‘ 2017

Dátum: 2017. október 29.
A JARDINETTE bemutatja:

Best of Jazz & Pop'n Rock Szilveszter ' 2017

A Jardinette idén is jelentkezik a már több éve sikeres szilveszteri sorozatának legújabb programjával!  Bővebben ...
A Sörmester és a Séf – vendégünk Charlie Firpo és a Hedon Kézműves Sörfőzde

Dátum: 2017. október 17.
Folytatjuk közkedvelt esemény sorozatunkat. Az általatok legkedveltebb Sörfőzdéket hívtuk meg, hogy mutassák be legjobb söreiket. Hogy hiteles legyen a bemutató, mindig a Sörmester jön el hozzánk, vele beszélgethettek. Egy laza estet képzeljetek el, ahol “egymásnak feszül” a Sörmester és a Séf. Konyhafőnökünk, Csánki István mindig az adott főzde kínálatához illeszti a menüt. Sorozatunk vendége most a HEDON sörfőzde. Bővebben ...

Dátum: 2017. október 16.
Ez már nem az első sörvacsora, ahol találkoznak a Jardinette kulináris ízei a különböző sörfőzdék sörkülönlegességeivel.  A november 16-i sörvacsorán  „Charlie Firpo” és a Hedon Kézműves Sörfőzde lesz a vendég, Mivel kápráztatjátok el a vendégeket? Mivel kezditek az estét? -Egy látszólag egyszerű, de az ízek harmóniájában mégiscsak egy különlegességgel indulunk. Az igencsak népszerű Balatonvilágosi Pilseni típusú sörrel kezdünk, ami mellé egy levelestésztában sült hazai termelői sajtokat tálalunk. Azért kezdünk a Balatonvilágosival, mert az a leghagyományosabb típus, ami a hazai fogyasztók számára is jól érthető pilseni típusú láger. Ez önmagában is jól hangzik, de van még további 4 sör. Mi lesz a következő, amit a vacsoravendégek elfogyasztanak? -Házi nyúlpástétom rockfortkrémmel töltött marinált körtével.  A fogásban megjelenő markáns ízeket szépen kíséri a friss komlós, de nem túlzóan karakteres Blond Ale-ünk. Mi folytatás? -Ez csak az estére való ráhangolódás volt. A főétel a Helmut búzasör mellé tálalt grillezett édesburgonyatallérok zöldséges üvegtésztával. Azért esett erre a választás, mert jól harmonizál a búza sörök frissessége észteres citrusossága. Lehet ezt még fokozni? -A Hedon legnépszerűbb sörét a Charlie Firpot (APA) egy stílusban és ízben hozzá illő Hagymás babbal tálaljuk, amihez marhasültet és ropogós malac chipset tálalunk, hisz a sör nevében szereplő karakter kedvenc étele is a hagymás bab volt, de egyébként is a sör ízvilágához remekül passzol a babos hagymás marhasült és malac chipsz. Ezzel nincs még vége. Mivel koronázzátok meg a sörvacsorát? -A Napalm chilis sör adta kézenfekvő ötletet a Chilis, csokoládés kávé moussehoz. Ezzel kényeztetjük el a vendégeket a záró fogásban. A chilis volta ellenére a Napalm sörünket önmagában is desszertsörként szoktuk definiálni – mondja Németh Antal - , mert karamelles testes karaktere és kellemes édessége külön fogásnak is értelmezhető és szépen ellenpontozza a paprikás enyhén csípős ízeket. Még ugyan van 2 hét az eseményig, ám a menüsor ismeretében hamar betelik az este. Hány főt tudtok fogadni erre az estére? -A befogadóképességünk korlátozott, maximum 70 főt tudunk megörvendeztetni ezzel a különleges lehetőséggel, ahol nemcsak az ízpárosításokat élvezhetik a vendégek, hanem a Hedon sörmesterével személyesen is találkozhatnak, aki az est folyamán mesél a sörökről, az álomból lett valóságról, a szenvedélyről, amiből a Hedon sörök megszülettek.  
Őszi borlakoma Légli Gézával!

Dátum: 2017. október 10.
  Kedves Vendégeink! Folytatjuk a borvacsora sorozatunkat. Újra a balatoni borrégió egyik borászatát hívtuk meg, hogy mutassák be kézműves boraikat Önöknek. Kislaki Légli Géza, Szőlőskislakon, a somogyi dombság védett belső domboldalain, természetközeli szőlőműveléssel, kézműves borkészítéssel keresi területeink, az ember, a szőlő és a bor harmonikus kapcsolatát. Ha kíváncsi a termőhelyben rejlő egyedi értékekre, az ebből létre hozott borokra, és meg szeretné kóstolni a Jardinette konyhafőnökének, a borok mellé ajánlott remek fogásait, foglaljon asztalt mihamarabb! Bővebben ...
Borest a LAPOSA borbirtokkal!

Dátum: 2017. szeptember 5.
Kedves Vendégeink! Nálunk nincs vége a nyárnak! A balatoni borrégió egyik legkiválóbb borászatát hívtuk meg, hogy mutassák be legizgalmasabb boraikat Önöknek. Ars poeticájuk lényegre törő és becsülendő: "Azt gondoljuk, csodára leltünk a világ e kis zugában. Itt szeretnénk olyan borokat készíteni, melyek soha nem téveszthetők össze más borvidékről származókkal.  Olyan borokat, melyekben minden íz fellelhető, de egyik sem tolakszik, melyekben érezhető mind a természet ereje, mind a mögötte álló ember tudatossága. " Bővebben ...
Fenntartható Vendéglátóhely vagyunk

Dátum: 2017. szeptember 1.
Éttermünknek fontos célja a fenntartható és egészséges étkezés támogatása. Hisszük, hogy környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étkezéseinket, s ezáltal jót teszünk magunkkal és környezetünkkel is. A helyi, szezonális alapanyagok, a legelőn nevelt állatok húsa és teje, a vegyszermaradékoktól mentes gyümölcsök  jó hatással vannak egészségünkre, közérzetünkre, és nem utolsó sorban támogatjuk a hazai gazdákat is. Ezért is csatlakoztunk a Felelős Gasztrohős csapatához.
Megújult étlap és séfajánlat!

Dátum: 2017. augusztus 31.
Kedves Vendégeink! Az indián nyárra készülve, megújult étlapunkat és séfajánlatunkat ajánlom figyelmükbe, mely a szép őszi napokat, kertünkben elfogyasztott ebéddel-vacsorával  teszi felejthetetlenné. Egy kis ízelítő a megújult kínálatból: Bővebben ...
Myrtill és a Swinguistique koncert a Jardinette-ben!

Dátum: 2017. július 28.
Éttermünk nagyszabású koncerttel jelentkezett augusztus 24-én. Vendégünk volt a Myrtill és a Swinguistique produkció, melyről itt találnak bővebb információt: http://www.myrtill.hu/swinguistique.html A koncertre, a nagy érdeklődés miatt limitálnunk kellett a jegyek számát. Remek hangulatban, finom ételek és italok mellett zajlott a koncert. A visszajelzések alapján, mind a zenekar, mind a közönség nagyon jól érezte magát. Reméljük nemsokára újra találkozunk!        
Kétszemélyes sörvacsora

Dátum: 2017. július 12.
Minden kedves vendégünket szeretettel várjuk  kétszemélyes sörvacsoránkra, melyet a BEERPORN.HU részéről Knap Gábor állított össze kézműves sörök és a Jardinette ikonikus ételeinek párosításából. Bővebben ...
Borlapunk, sörlapunk megújult!

Dátum: 2017. július 1.
Kedves Vendégeink! Szeretnénk felhívni figyelmeteket új borlapunkra. Annyira új, hogy nem is "Borlap"-nak hívjuk, hiszen borok mellett habzó borokat, pezsgőket és kézműves sörkínálatunkat is megtaláljátok rajta. És hadd jelentsük be: megjelent az első SAJÁT palackozású kézműves sörünk, a Szürke Csacsi! A sör névadója több mint 100 éves elődünk, a hasonló nevű vendéglő, mely előtt így tisztelgünk. Gyertek és kóstoljátok meg! Tekintsétek meg ITT a kínálatot!
Grill ételek a kertből

Dátum: 2017. május 25.
Megnyitjuk kerti konyhánkat, így jó időben nem csak hatalmas gesztenyefás kertünkben ülhettek, de grill ételeinket kerti konyhánkban készítjük, ezért a kulisszák mögé is be lehet tekinteni... Kóstoljátok meg Erdélyi kerti csipegetőnket vagy mindig friss főzelékünket. A desszertek között a tradicionális kínálat mellett egy Napi pohárkrémet és egy könnyű Joghurt Brulée-t is találtok.. Bővebben ...
Folly – Sabar Borpárbaj!

Dátum: 2017. május 10.
Folytajuk Borpárbaj sorozatunkat, melyben tavaly ősszel nagy sikerrel mutattuk be az egri Gál Tibor Pincészetet és az etyeki Hernyák Birtokot. Most két balatoni butik borászatra esett a választás. Mindkettő mögött komoly családi történet és természetesen szakértelem rejlik. Részletek lent. Váltsatok belépőt mihamarabb! Bővebben ...
Zöldelnek a gesztenyefák!

Dátum: 2017. április 8.
Gyere és lazíts kicsit zöldülő gesztenyefáink árnyékában! Kóstold meg házi pörkölésű kávénkat, kézműves söreinket vagy hűsítő borainkat. A Jardinette házi limonádéi és jeges teái is segítenek, hogy távol a város zajától hátra dőlhess kicsit...

Nézd meg kertünket a magicview alkalmazásával!

Spárga, Húsvét és Ausztria !

Dátum: 2017. április 7.
  Spárga, spárga, spárga! Termelőnktől megérkezett a hír, hogy itt az idei friss spárga, ezért azonnal feltettük Séf ajánlatunkra. Na de itt a Húsvét hamarosan, azért Csánki István konyhafőnökünk rögtön ünnepire hangolta étel ajánlatait. A finom fogások mellé osztrák borokat kóstolhattok, melyek higgyétek el, kiválóan passzolnak hozzájuk. A borokat a közelünkben lévő KisBécs párosította az ételek mellé! Bővebben ...
A Sörmester és a Séf – vendégünk at Etyeki Sörmanufaktúra!

Dátum: 2017. április 3.
Régi álmunk válik valóra, mert elindítjuk új esemény sorozatunkat. Az általatok legkedveltebb Sörfőzdéket hívtuk meg, hogy mutassák be legjobb söreiket. Hogy hiteles legyen a bemutató, mindig a Sörmester jön el hozzánk, vele beszélgethettek. Egy laza estet képzeljetek el, ahol "egymásnak feszül" a Sörmester és a Séf. Konyhafőnökünk, Csánki István mindig az adott főzde kínálatához illeszti a menüt. Sorozatunk vendége most az Etyeki Sörmanufaktúra. Bővebben ...