„Süsd otthon készre” ételeink

A következő három ételünket úgy tudjátok otthonra megrendelni, hogy Séfünk professzionális leírását mellékeljük hozzá. Az ételeket a Jardinette konyhájában készítjük elő, otthon néhány perc alatt tudjátok őket készre sütni.

Az ételekhez itt találjátok a recepteket:

Rose kacsamell csicsókás zellerpürével, karamellizált hagymával és
kelbimbó levelekkel (G)

Kibontjuk az 1. számú csomagot, kivesszük a kacsamellet és itatós papírral/ papírtörlővel
szárazra töröljük, majd egy tányérra helyezve hagyjuk a levegőn átmelegedni.  Sózzuk,
borsozzuk, majd felforrósított serpenyőben zsiradék nélkül bőrével lefelé pirítani kezdjük
a kacsát kb 1-2 percig, majd másik oldalán is 1 percig sütjük, hőálló tálra vagy tányérra
helyezzük. A kacsamellre rozmaringot és egy kis vajat teszünk, majd 180°C-ra
előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
A serpenyőt félre tesszük, még szükség lesz rá a későbbiekben.

Kinyitjuk a 2. csomagot, amiben a csicsókás zeller püré található és kis lángon edényben
felmelegítjük. Lehet  mikrohullámú sütőben is.
3. csomag
A hagyma cikkeket vágási felületükön megpirítjuk a kacsa kisült zsírján a korábbi
serpenyőben, majd tányérra helyezzük és leitatjuk a felesleges zsiradékot.
A serpenyőbe rakunk egy kis vajat, sózzuk, borsozzuk és átmelegítjük a kelbimbó
szirmokat.
4. csomag
Megmelegítjük a Jus-t (pecsenye szaft), mikróban 1/2-1perc alatt.

Lazac lime-os-korianderes cukkini spagettivel, limoncello szósszal
1. csomag
Lazacot kivesszük a csomagból, letörölgetjük, egy tányérra tesszük és
borsozzuk.
2. csomag
1 liter vizet forralunk 1 liter, amelyben a cukkinit fogjuk leforrázni.
3. csomag
Serpenyőt felforrósítjuk, beleteszünk egy kevés zsiradékot és bőrével lefelé
pirítjuk a hal szeletet. Nem szabad piszkálni! (Ne szakadjon el a bőre)
A szelet oldalán látszani fog, mennyire sült a hal: ha feléig megváltozott a
színe, akkor megfordítjuk óvatosan. Ha az oldalán azt látjuk, hogy
egyforma színű, akkor még rápirítunk az oldalára 1-1 percet.
4. csomag
A limoncello szószt megmelegítjük (mikrohullámúban leggazdaságosabb)
A cukkini spirált sós lobogó vízben leforrázzuk pár másodperc alatt (ha egy
tésztaszűrőbe tesszük, nem tekeredik ki, könnyebb kihalászni a vízből)
5. csomag
Serpenyőben oliva olajat melegítünk, amibe vékonyra szeletelt fokhagymát
pirítunk.
A fokhagymás olajba belerakjuk a cukkini spagettit, sózzuk, borsozzuk.
Megszórjuk koriander levelekkel és lime levet facsarunk rá, majd óvatosan
átforgatjuk.
6. csomag
Bele helyezzük a limoncello szószt a tányérba, amelyben felszolgáljuk az
ételt.
Óvatosan belehelyezzük a szószba a cukkini „spagettit”
Erre rakjuk a lazacot és még egy kis friss korianderrel megszórjuk.
Citrom cikket rakunk a tányérra, amellyel a halat lehet majd meglocsolni.

Hátszín steak grill karfiollal és baconos burgonyapürével
bükkfa füstös jus-vel
1. csomag
A hátszínt kivesszük a csomagból, leitatjuk törlő papírral és hagyjuk
átmelegedni.
Ne hűtő hidegen süsse! Sütés előtt sóval, borssal ízesítjük.
A serpenyőt felforrósítjuk, kevés zsiradékot rakunk bele és a húst
oldalanként 3 percig sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet és
belerakjuk a vajat, a rozmaringot és a fokhagymát a serpenyőbe.
Egy kanál segítségével locsolgatjuk a húsunkat a fűszeres vajjal.
Kb. 1 perc után egy tányérra rakjuk és pihentetjük.
2. csomag
Serpenyőbe helyezzük a karfiolt és felmelegítjük a fűszeres vajon,
kész is.
3. csomag
A burgonya pürét megmelegítjük (edényben) mikrohullámú sütőben
és belekeverjük a bacont. A jus-t (szaftot) megmelegítjük, mikróban
a legegyszerűbb.
Minden alkotó elem meleg, elkészült. A tálalást a saját
kreativitására bíznám.