2024. február 7. 18:30

Hogy mi kell egy felejthetetlen estéhez?

Végy egy húst az ország egyik legdinamikusabb bio tartású bivaly farmjáról és párosítsd mellé a hazai borok királyát Szekszárdról! Keress egy budai éttermet, aki  összehozza őket.


A zalaköveskúti Tarkarét Bivalyfarm és a szekszárdi Heimann Családi Birtok nem először találkoznak, de 2024. február 7-én, a Jardinette-ben tartják ismét közös borvacsorájukat az előző év elsöprő sikerű estjét követően!
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy vendégünk lesz az idősebb és ifjabb Heimann Zoltán is.
Így a két generáció hasonló vagy épp másfajta gondolkodását is megismerhetjük.
Kisdaróczi Tamás, a Jardinette konyhafőnöke kedvére válogatott a szabad tartású bivaly különféle húsaiból, mindezt úgy, hogy az ételeket Heimannék erre az estre hozott boraihoz parkosította. A borokból álló sorra a Barbár teszi fel a koronát. 
Az est során Szabó László, a Tarkarét Bivalyfarm tulajdonosa mesél a bivalyok ezer titkáról miközben Heimann Zoli és Zoli a Heimann borok legjavát mutatja be nekünk.

 


Íme a borok és az ételek:
Zöldfűszeres bivaly carpaccio | ruccola | borsos eper (L, G)
MammaRóza 2023 (Érett eper, cseresznye, jó tartalmas, kissé alkoholédes rozé.)

Bivaly consommé | húsgombóc | zöldség (L, G)
Birtokbor 2021 (Egy szépen megérlelt vörösbor. Aszalt gyümölcsök, szárított virágok, szép decens hordófűszer.)

Tarkaréti bivalyrétes | bársonyos kápiamártás (L)
Szekszárd Kadarka 2022 (Légies és nagyon illatos kadarka.)

Tépett bivalyszegy | zöldségtócsni | mustáros demi-glace
Baranya-völgy Kékfrankos 2020 (Szokásosan Heimann & Fiai borászati stílusban: egész fürtök az erjesztésben, sok gyümölcs, szép savak, nagyon visszafogott fahordóhasználat. A hangsúly a gyümölcsökön van: érett meggy, marcipán, kissé földes tanninok.)

Bouef Bourguignon (L)
Barbár 2019 – A csúcsmárka. (Nagy test, de mégsem túlzó, inkább habzsidőzsi: sok gyümölcs, szép hordófűszer, hosszú utóíz.)

Csokoládés panna cotta | rozmaringos meggy (G)

GLUTÉNMENTES: G LAKTÓZMENTES: L

AZ EST ÁRA : 24.500 Ft + 12,5% felszolgálási díj

Belépő vásárlása kizárólag elővételben a helyszínen vagy itt a webshopunkban lehetséges.

Kérdés esetén Alexy Renáta áll rendelkezésre a +36 70 947 9966 számon.

24 500 Ft

Elfogyott

Kategóriák: ,

Amuse bouche: bélszín tatár, savanyított retek, mustármag, vízitorma – Bulleit Rye alapú meglepetés koktél

Omaha Chuck Flap, zeller gratin, mentás jus – Caol Ila Single Malt

USDA Prime Flat Iron, aszalt szilva lekváros “csiga”, kevert saláta, párlatos jus – Singleton

Dél-Amerikai Picanha, fekete gyökeres zöldséges rétes, diós jus – Johnnie Walker Double Black

Angus Rib eye, édesburgonya püré, grill zöldség, rózsaborsos jus – Johnnie Walker Gold

Egy férfi illata (whisky-s mousse) – Zacapa 23 years rum

Az eseményre a belépő ára: 19.990 Ft + 12.5 % felszolgálási díj.
Belépő előre utalással vagy a helyszínen váltható meg előzetesen.

UTALÁSHOZ SZÜKSÉGES ADATOK:
Számlaszám: 10918001-00000116-19740007, La Quinta Gastro Kft részére. Kérjük indítsa el az utalást a megrendelés leadása után és a közlemény rovatban adja meg a résztvevő vendég(ek) és az esemény nevét. Köszönjük.

Cookie Settings