Egyedül csinálom ezt az egészet, nincs marketing, pénzügy, alkalmazott, szállítómunkás: csak én

Sok vendégünk kérdezi, honnan szerezzük be kiváló alapanyagainkat. Beszállítóinkat, termelőinket a legkifinomultabb érzékeinkkel választjuk ki folyamatosan sok-sok termelő közül, mivel hisszük, hogy kiváló ételt csak kiváló alapanyagból lehet készíteni. Úgy gondoltuk, legkülönlegesebb termelőinket bemutatjuk nektek, és a kávé az egyik legfontosabb eleme életünknek!

Pál Józsefet, a Pall & Yotz kávéforgalmazó cég tulajdonosa szállítja éttermünkbe a kávét, megannyi teendője között értük utol. Az ő bemutatkozását olvashatjátok.


Honnan indult a tevékenységed és miért pont ez?

Pál József: A Pall & Yotz Coffee néven életre kelt vállalkozásom alapja a téma iránti érdeklődésem volt. Először csak fórumokon olvastam a kávépörkölésről, kávéfőzésről, majd 2010-ben odáig fajultak a dolgok, hogy megvettem életem első kávépörkölőjét és lelkes pörkölésbe kezdtem. A hobbiból aztán ragaszkodás lett és tesztelővé léptem elő a kávépiacon, majd megalapítottam saját kávépörkölő vállalkozásomat.

Mióta dolgozol a Jardinette-tel és milyen kapcsolat alakult ki az étteremmel?

PJ: Első emlékem, mikor meghívtak egy termelői bemutatóra kávéztatni, egy a kinti kert részben tartott eseményre, ahol számomra is meglepő módon késő éjszakába nyúlóan készítettem a kávékat a kedves vendégeknek/érdeklődőknek. A Jardinette étteremmel több évre visszanyúló a beszállítói viszonyom, remélhetőleg mindkettőnk megelégedettségével kísérve. Zoli egyik elkötelezettsége a minőség mellett a környék termelőivel/beszállítóival való hangsúlyos együttműködés, lokálisan is közel vagyunk egymáshoz a Jardinette étteremmel. Mindenkivel próbálom fenntartani a személyes kontaktust és a folyamatos párbeszédet, egyéni vásárlókkal és közületekkel egyaránt, még ha ez nem is oly egyszerű mindig, de mégis fontosnak érzem. De ezentúl semmi egyéb „marketing hókusz-pókuszra” nincs se időm, se energiám, egyrészt mert a korrektül elvégzett munkában hiszek, másrészt mert az eddigi tapasztalatok alapján erre nincs szükségem, és végül de nem utolsó sorban: teljesen alkalmatlan vagyok az ilyesmire. 🙂

 

Titeket hogyan érintett a karantén, vagy a vírus utóhatásai és aktuálisan a jelenléte?

PJ: A vírus szerencsére túl nagy negatív hatással nincs a vállalkozásomra, mivel az éttermek és kávézók forgalmának kiesését némiképp kompenzálja az egyéni vásárlók megnövekedett otthoni igénye. Értelemszerű, ha az emberek újra dolgozni mennek akkor az otthoni igény csökken, az irodai/kávézós vonal pedig megnő, tehát nem történt változás. Szerencsére ez a jelek szerint egy olyan szegmens, ami valódi értékkel bír, szükség van rá, nem egy extra, úgymond mesterségesen létrehozott igényt kiszolgáló termék, hanem egy mindennapi szükséglete a kávézni szerető embereknek, akik még a válságban sem mondanak le a minőség iránti igényükről. Nyilván ez nem az én érdemem, hanem egy szerencsés helyzet, hogy pont ilyennel foglalkozom! Jelenleg annyi a teendő, hogy alig bírom. Én egyedül csinálom ezt az egészet, nincs marketing, pénzügy, alkalmazott, szállítómunkás: csak én.

Ha jól működik a vállalkozás, akkor is folyamatosan meg kell újulni. Te tervezel-e valami fejlesztést, újítást, terjeszkedést a jövőben, amiről szabad tudni?

PJ: Terveim között annyi szerepel, hogy a jelen igényeket maradéktalanul és tudásomhoz képest tökéletes minőségben és rugalmassággal kiszolgáljam, tehát nem vágyam a folyamatos növekedés és folyamatosan emelkedő profit hajszolása annak árán, hogy az egész tevékenységet már ne jó kedvvel és motiváltan, hanem gépies fásultsággal végezzem. Amúgy ennek jelenleg épp a határán mozgok, tehát rezeg a léc, de szerencsére még nem esett le.

 

A Pall & Yotz cégtől egyébként ti is tudtok rendelni. Foxpost, MPL szolgáltatással vagy futárral eljuttatja nektek Joci. További információért látogassatok el a honlapjára: http://www.pallyotzcoffee.hu/   Jó kávézást kívánunk!